Views: 3
پلی آلومینیوم کلراید (Poly Aluminium Chloride) که با نام اختصاری PAC شناخته شده می باشد، از جمله ترکیبات پلیمری بسیار قوی برای لخته سازی و انعقاد ذرات کلوئیدی است. این نوع از مواد شیمیایی تصفیه آب و فاضلاب که به صورت جامد و مایع مورد استفاده قرار میگیرد، دارای درجه خلوص متفاوتی بوده و مقدار PH نیز در آنها متغیر می باشد. ویژگی های پلی آلومینیوم کلراید و نحوه تولید، کاربرد و قیمت و خرید آنها در ادامه مطلب بررسی خواهد شد.
پلی آلومینیوم کلراید چیست؟
در صنعت تصفیه آب و فاضلاب و همچنین تولید مواد غذایی و کاغذ سازی، حذف ذرات معلق و کلوئیدی اهمیت بسیار زیادی داشته و به شیوه های مختلف قابل انجام می باشد. یکی از کاربردی ترین روش ها استفاده از مواد منعقد کننده و لخته سازها می باشد که انواع مختلفی از آنها به شیوه های مختلف تولید میشوند. پلی آلومینیوم کلراید با فرمول AL2 (OH)n CI6 یکی از قوی ترین مواد منعقدکننده و لخته ساز می باشد که با نام کواگولانت نیز شناخته شده است.
این ترکیبات پلیمر بوده و در انواع جامد و مایع با گریدهای خوراکی و صنعتی تولید شده و از نظر ویژگی های ظاهری و خواص فیزیکی و شیمیایی با هم تفاوت دارند. نوع جامد و پودری PAC به رنگ های سفید و کرم می باشند. نوع مایع پلی آلومینیوم کلراید نیز در طیف های رنگی مختلفی موجود می باشد و رنگ آنها از زرد روشن شروع شده و تا قرمز گرایش دارند. با توجه به درجه خلوص و گرید رنگ این ترکیبات پلیمری متفاوت خواهد بود.
خصوصیات پلی آلومینیوم کلراید
از نظر فیزیکی و خواص شیمیایی این ترکیبات دارای ویژگی های خاصی می باشند که عبارتند از:
- فرمول شیمیایی این ترکیبات AL2 (OH)n CI6 می باشد
- PAC مورد استفاده در صنعت و خوراکی در درجه خلوص های 18، 9 و 30 درصد تولید میشود.
- این ترکیبات با نام های دیگری از قبیل آلومینیوم کلراید هیدراته، ACH، کواگولانت و PAC پک شناخته شده می باشد
- این ترکیبات با توجه به درجه خلوص در انواع آشامیدنی یا خوراکی، صنعتی و فاضلابی در دسترس می باشند.
- محدوده کارایی PAC در PH 5 تا 9 می باشد که بهترین کارایی در PH 6.5 در محدوده خنثی رخ می دهد.
انواع پلی آلومینیوم کلراید
پک PAC های مورد استفاده در صنعت و بخش های مختلف را می توان بر اساس درجه خلوص به گروه های مختلفی تقسیم بندی نمود. بر همین اساس سه نوع پلی آلومینیوم کلراید هیدراته ارائه می گردد که عبارتند از:
- PAC خوراکی یا آشامیدنی: این گروه از ترکیبات دارای درجه خلوص 30 درصد بوده و به صورت پودر سفید رنگ ارائه میشود. میزان آهن موجود در پک نوع خوراکی 0.001 درصد و ناخالصی های نامحلول 0.1 درصد می باشد.
- PAC صنعتی: این ترکیبات به صورت پودرهای زرد رنگ می باشند و درجه خلوص آنها 28 تا 29 درصد در نظر گرفته میشود. حداکثر مقدار آهن در آنها 0.1 درصد و ناخالصی های نامحلول یک درصد می باشد.
- PAC فاضلابی: این گروه نیز به صورت پودر می باشند و رنگ آنها تیره و متمایل به خرمایی بوده و 28 درصد خلوص دارند. 2.5 درصد حداکثر مقدار آهن و 2.5 درصد حداکثر میزان ناخالصی های نامحلول در این مواد می باشد.
تفاوت پلی آلومینیوم کلراید و آلومینیوم سولفات
لخته ساز که در صنعت مورد استفاده قرار میگیرد، آلومینیوم سولفات می باشد که به مرور با PAC جایگزین شده است. از مهم ترین تفاوت های بین این دو نوع ماده منعقد کننده می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- با توجه به اینکه بخش زیادی از آلومینوم های موجود در PAC به صورت الیگومری می باشند، به همین دلیل PH را کمتر از آلومینیوم سولفات کاهش می دهند.
- فلاک های تولید شده توسط PAC پایدارتر از فلاک های بوجود آمده توسط آلومینیوم سولفات می باشد
- فلاک های تولید شده توسط PAC لخته های بزرگتری تولید نموده و به همین دلیل رسوب کمتری را در فرایند تصفیه ایجاد می کنند.
- با توجه به کاهش مصرف PAC در فرآیند منعقد سازی و لخته سازی نسبت به آلومینیوم سولفات، لجن های تولیدی کمتر خواهد بود.
- لجن های تولید شده توسط PAC نسبت به آلومینیوم سولفات به آبگیری کمتری نیاز دارند.
- در فرآیند تصفیه و منعقد سازی ناخالصی های آلی و آلاینده های میکروبیولوژی کمتری توسط PAC نسبت به آلومینیوم سولفات تولید میشود.
نحوه تولید PAC
روند تولید PAC شامل مراحل مختلف اسیدی و بازی یا قلیایی می باشد و در نهایت پلی آلومینیوم کلراید با درجه خلوص های مختلف حاصل میشود. واکنش های صورت گرفته برای تولید این ترکیبات به صورت زیر می باشند:
- در اولین مرحله لازم است اسید هیدروکلریک به آلومینیوم اضافه میشود.
- بر روی مایع حاصل از مرحله قبل عملیات پلیمریزاسیون انجام شده و در نهایت رسوب گذاری و خشک شدن محلول صورت میگیرد. پس از خشک شدن این محلول PAC به صورت پودر حاصل میشود.
Al(OH)3+n HCl > Al2(OH)nCl6-n + H2O
مکانیزم عملکرد پلی آلومینیوم کلراید PAC
پکی که به عنوان یک منعقد کننده برای لختهسازی و کاهش TDS آب یا پساب عملیات ناپایدارسازی تاثیر میگذارد، اقدام به جذب روی سطح ذرات کلوئیدی و ایجاد پلهای اتصالی بین ذرات، پلیمرها و ذرات مینماید. با تولید یونهای هیدروکسیل و پلیمرهای آنیونی چندظرفیتی، این پک باعث تشکیل فلاکها و ماکرومولکولهای غیرآلی الکتریکی بزرگ که خود لختهها هستند، در آب میشود. این مکانیزم سرعت ناپایدارسازی ذرهای و در نتیجه ته نشینی کلوئیدها را افزایش میدهد، که منجر به رشد بهتر و سریعتر جداسازی و تهنشینی میشود. طیف کارایی این محصول در محدوده pH 5 تا 9 واقع میشود. مصرف این پک منجر به کاهش ناخالصیهای آلی آب میشود.
نحوه تصفیه آب با PAC
از مهم ترین موارد کاربرد پک می توان به تصفیه آب اشاره نمود. پس از ورود این ترکیبات به آب، فلاک های تولید شده توسط این ترکیبات در آب منجر به ایجاد پل بین ذرات معلق و کلوئیدی می گردد. این ذرات با کمک فلاک ها به هم متصل و به مرور لخته شده و به دلیل وزن سنگین در کف حوضچه های تصفیه ته نشین خواهند شد. محدودیت دمایی برای تصفیه آب با استفاده از این ترکیبات وجود ندارد و بهتر است محدوده PH آنها حدود 6.5 تنظیم شود تا بهترین کارایی را داشته باشند.
انواع کاربرد پلی آلومینیوم کلراید
به دلیل خاصیت منعقد سازی و لخته سازی بسیار بالا و سریع این ترکیبات، از انواع مختلف خوراکی، صنعتی و فاضلابی در محیط های مختلفی استفاده میشود. مهم ترین موارد کاربرد پلی آلومینیوم کلراید شامل گزینه های زیر می باشند:
- زلال سازی و ته نشینی آب رودخانه ها، دریاچه ها و منابع آب زیرزمینی
- تصفیه و زلال سازی فاضلاب در صنایع مختلف
- زلال سازی آب صنعتی و آب در چرخش (Recycling Water) صنایع
- احیای کائولینی از پساب شستشوی شستشوی کارخانجات کاشی و سرامیک
- جداسازی نفت و روغن و فلزات سنگین در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی
- زلال سازی و تصفیه فاضلاب و آب های حاوی فلوئور (Fluorine)
کاربرد پلی آلومینیوم کلراید در صنعت
از جمله موارد استفاده از این ترکیبات در صنعت می توان به تولید کاغذ و همچنین مواد غذایی اشاره نمود. به دلیل حذف و جمع آوری ذرات کلوئیدی معلق، خنثی سازی الیاف سلولزی با سرعت و کیفیت بالاتری در صنعت تولید کاغذ انجام میشود. علاوه براین، آب اضافه موجود در کاغذ با سرعت بالاتری از سطح آنها خارج میشود.
همچنین لازم به ذکر است که در تولید مواد غذایی نیز ذرات چربی و نشاسته ای و غیره در مدت زمان کوتاه جمع آوری شده و محصولات با درجه کیفی بالاتر حاصل میشود.
بسته بندی و شرایط نگهداری
محصول پلی آلومینیوم کلراید باید در محیط خشک، خنک، دور از تابش نور خورشید و با تهویه مناسب نگهداری شود. این ماده باید از هر نوع آسیب فیزیکی محافظت شود و باید اطمینان حاصل شود که به طور صحیح بستهبندی شده است. همچنین باید از منابع قابل اشتعال دور بود و از روشن کردن شعله در نزدیکی آن پرهیز شود. همچنین از قرار دادن این ماده در محلی که دما بالاست یا در مجاورت عوامل اکسید کننده خودداری کنید. پلی آلومینیوم کلراید در بستهبندیهای ۲۵ کیلوگرمی و کیسههای جامبو عرضه میشود.
قیمت پلی آلومینیوم کلراید
Pac در انواع مختلف صنعتی، خوراکی یا آشامیدنی و فاضلابی در درجه خلوص های مختلف تولید میشوند. به همین دلیل قیمت های ارائه شده برای آنها با هم تفاوت دارد. برند تولید کننده این مواد، درجه خلوص و میزان مواد نامحلول و ناخالص و آهن در آنها و همچنین میزان سفارش و عمده یا جزئی بودن همگی می توانند بر قیمت پلی آلومینیوم کلراید تاثیر زیادی داشته باشند. برای استعلام قیمت می توانید با کارشناسان فرآب تدبیر تماس بگیرید.
فروش پلی آلومینیوم کلراید عمده و جزئی
فرآب تدبیر یکی از بزرگترین مراکز تامین کننده انواع پلی آلومینیوم کلرید به صورت عمده و جزئی می باشد. مجموعه محصولات این گروه دارای درجه خلوص های مختلفی بوده و انواع PAC خوراکی، صنعتی و فاضلابی را شامل میشود. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان قبل از خرید می توانید با کارشناسان فرآب تدبیر تماس بگیرید.
خرید پلی آلومینیوم کلراید PAC
برای خرید پلی آلومینیوم کلراید داخلی و خارجی به صورت عمده و جزئی می توانید فرم زیر را تکمیل نمایید. توجه داشته باشید که حداقل سفارش باید 25 کیلوگرم باشد. علاوه براین، از طریق راه های ارتباطی ذکر شده در پایین صفحه نیز می توانید نسبت به خرید پلی آلومینیوم کلراید اقدام نمایید. تمام سفارشات به سراسر ایران قابل ارسال می باشند.