احیای سختی گیر رزینی

روش احیای سختی گیر رزینی

Views: 0

احیای سختی گیر رزینی از اموری است که در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است. این امر موجب بالا رفتن راندمان سختی گیر رزینی شده و به صورت دوره ای انجام می پذیرد. فرآب تدبیر؛ تولیدکننده محصولات تصفیه آب در ادامه روش های کاربردی برای افزایش راندمان سختی گیرها با شستشو و احیای رزین را معرفی خواهد نمود.

دلایل اهمیت احیای سختی گیر رزینی

یکی از مهم ترین چالش ها در روند تصفیه آب، وجود املاح کلسیم و منیزیم در آب ها و افزایش درجه سختی آن می باشد. با توجه به اینکه سختی به شدت بر سلامت انسان تاثیرگذار بوده و به تاسیسات صنعتی نیز آسیب وارد می کند، به همین دلیل به شیوه های مختلف تلاش میشود تا آن را کاهش دهند. یکی از روش های رایج استفاده از دانه های ریز پلیمری رزین می باشد. رزین آنیونی و کاتیونی به دانه های زرد رنگ با اندازه های بسیار کوچک گفته میشود که قدرت تبادل یون بسیار بالایی دارد.

روش های شستشوی سختی گیر رزینی

ساختار رزین به گونه ایست که یون های کلسیم و منیزیم موجود در آب با سدیم موجود در آن جایگزین شده و منجر به نرم شدن آب خواهد شد. هر اندازه کلسیم و منیزیم بیشتری روی سطح رزین انباشته شود، به همان اندازه قدرت تبادل یون در آنها کاسته خواهد شد. به منظور افزایش راندمان و کارایی سختی گیرها به صورت دوره ای باید احیای سختی گیر رزینی صورت گیرد. در واقع با این روش ها شستشوی رزین و احیای مجدد انجام میشود تا سدیم روی آن افزایش و کلسیم و منیزیم کاهش یابد.

روش های احیای سختی گیر رزینی

در حالت کلی روش های مورد استفاده برای احیای سختی گیر رزینی را می توان به دو گروه تقسیم بندی نمود که یکی از آنها سطح رزین را شستشو داده و دیگری آن را احیا می کند. این روش ها عبارتند از:

شستشوی معکوس یا بک واش سختی گیر رزینی

شست و شوی معکوس یکی از رایج ترین روش های احیا است که در طی آن دستگاه از مدار خارج شده و شیر آن باز می شود. به این ترتیب دستگاه در حالت واش قرار گرفته و‌ آب با فشار به صورت برعکس وارد شده و املاح میان رزین ها را شست و شو می دهد. در واقع با انجام این فرآیند مواد و املاح انباشته شده روی دانه های رزین پاکسازی میشوند و تاثیری یون های جایگزین شده ندارند.

احیای سختی گیر با محلول آب نمک

با توجه به اینکه کلسیم و منیزیم روی دانه های رزین به مرور بیشتر از سدیم آن میشوند، به همین دلیل قدرت تبادل یون کاهش پیدا خواهد کرد. برای احیای سختی گیری رزینی بهترین راهکار استفاده از محلول آب و نمک می باشد. در ساختار سختی گیر منبع مخصوص نگهداری از محلول آب نمک در نظر گرفته شده و کنار مخزن اصلی سختی گیری قرار میگیرد. روند احیای رزین با آب نمک به صورت زیر است:

  • پس از خارج کردن دستگاه از مدار و کاهش فشار آن تا بازه 1.7 تا 3.5 و اتمام فرآیند بک واش، شید منبع آب نمک باز میشود.
  • تا زمانی که دو سوم از کل محلول موجود در این منبع استفاده شود، شیر چند راهه روی دستگاه در حالت regen قرار میگیرد.
  • برخورد دانه های رزین با محلول آب نمک باعث میشود کلسیم و منیزیم با نمک Nacl جایگزین شود.
  • در نهایت برای شستشوی دانه های رزین پس از تخلیه آب نمک، شیر چند راهه در حالت run قرار میگیرد.

احیای رزین در انواع سختی گیر

با توجه به میزان کلسیم و منیزیم موجود در آب بازه های زمانی که باید برای شستشو و احیای رزین در نظر داشته باشید متفاوت است. تعیین زمان احیا و شستشو با توجه به نوع دستگاه به شیوه های مختلفی انجام میشود که عبارتند از:

  • در سختی گیر رزینی اتوماتیک: تمام اندازه گیری ها و تشخیص بک واش و احیا کاملا یه صورت خودکار توسط دستگاه انجام شده و اپراتور در آن نقشی ندارد. این دستگاه ها دارای دقت بالایی بوده و روند شستشوی معکوس و احیا با آب نمک در زمان های لازم انجام میشود.
  • سختی گیر نیمه اتوماتیک: در این مدل از دستگاه ها اندازه گیری ها توسط اپراتور انجام شده و سپس با انجام تنظیمات، دستگاه شستشو و احیا را اجرا می کند.

طراحی و ساخت سختی گیر رزینی

فرآب تدبیر یکی از تیم های با سابقه در حوزه طراحی و تولید سختی گیر رزینی در ظرفیت های مختلف می باشد که بر اساس استانداردهای روز دنیا ساخته میشوند. این دستگاه ها دارای انواع مختلف تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک بوده و از بدنه ضد زنگ و مقاوم در برابر فشار و ضربه تهیه شده اند. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان فروش فرآب تدبیر تماس بگیرید.

مقالات آموزشی تصفیه آب و فاضلاب

مطالب مرتبط

تصفیه فاضلاب به روش رشد چسبیده

تصفیه فاضلاب به روش رشد چسبیده

Views: 5تصفیه فاضلاب به روش رشد چسبیده در فرآیند بیولوژیکی، به دلیل استفاده از اندازه کوچکتر راکتورها، عملیات ساده‌تر، نیاز کمتر به جداسازی مواد جامد و بهره‌گیری از خصوصیات خاص…
تصفیه فاضلاب به روش انعقاد الکتریکی

تصفیه فاضلاب به روش انعقاد الکتریکی

Views: 1تصفیه فاضلاب به روش انعقاد الکتریکی یک روش نوین برای تصفیه فاضلاب است. در این فرآیند، با استفاده از جریان الکتریکی در الکترودهای آلومینیوم یا آهن، آنیون‌های فلزی در…
Wastewater treatment of detergent industries

تصفیه فاضلاب صنایع شوینده

Views: 1 تصفیه فاضلاب صنایع شوینده همواره می‌تواند چالشی بزرگ. شوینده‌ها نوعی مواد پاک‌کننده هستند که برای استفاده در مصارف مختلف از جمله لباس‌شویی، ظروف‌شویی و تمیزکردن سطوح مورد استفاده قرار…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید